torstai 17. kesäkuuta 2010

Ich spreche Deutsch

Se on mukavaa oppia vierasta kieltä. Olen onnistunut huvittamaan työkavereitani tuon "geil" sanan varomattoman käytön lisäksi muunmuassa huudahtamalla "ooooh, keittiöitä!!" kun mentiin kahvioon jossa oli yllättäen tarjolla erilaisia kakkuja. Küchenissa tehdään Kucheneita. Ei toisinpäin.

Lisäksi sain eilen Benjaminilta kummaksuvan katseen ja kysymyksen "Wie, bitte?", kun halkaisin toimistohiljaisuuden pohtimalla ääneen, että "Pitäisköhän ostaa vähän kärpäsiä.." Siis kovasti lentoja sillä hetkellä katselin. Fliegen - Flüge. Ensimmäiset surraa, toisilla pääsee matkustamaan.

Joogassa mietin ensimmäiset tunnit, että ihanko tosiaan täällä "child's pose" on joku ihmeen telkkarinkatseluasento. Kun tuo telkkari-sana toistui useasti myös muissa asennoissa, aloin oppia, että Fersen on kantapäät, eikä siis sama asia kuin laiskasti lausuttuna Fernsehn.

Edelleenkään en tiedä mikä "downward facing dog" asento saksaksi on, sillä joka ikinen kerta se kuulostaa minusta omenaa tuijottavalta koiralta "Apfel schauende Hund". No samapa tuo, minulle kelpaa oikein hyvin ompuista pitävät koirat.

Tänään piti vielä koettaa ylittää itseään saksankielen kanssa. Suihkuni viemäri on taas tukossa ja sitä täytyi mennä isännöitsijälle selvittämään. Olin tällä kertaa katsonut sanakirjasta valmiiksi sanat "viemäri" ja "tukos", jotten joutuisi uudelleen käyttämään lausetta "ich habe problem mit dusch, wasser kommt, aber wasser nicht geht." Hienostihan sitten selvitinkin tämän asiaosuuden, kunnes isännöitsijä kommentoi mun sykeröillä olevaa tukkaa, että "kiva kampaus". Jos ei omistaisi tätä valtavaa tarvetta aina selittää kaikkea ylimääräistä, olisi voinut vain vastata, että "kiitos". Vaan ei.

Piti alkaa selittämään sitä, kuinka se on sykeröillä vaan sitä varten, että kun ajan pyörällä töihin, ja pitää pitää kypärää, niin sitten kun toimistolla avaa nämä, niin näistä tulee kihara tukka. Esitys sisälsi erittäin vahvasti pantomiimia ja kuulosti varmaankin suunnilleen tältä "Ahaa, no, kun toimistolla minä.. avata.. ja sitten kiharat.. tämän kanssa.. pakko.. joo.. aivan."

Niin että ensi kerralla jos ihan vaan: kiitos.

5 kommenttia:

  1. aaah, pirita, olet ihana :)

    Hanna

    VastaaPoista
  2. X-D Kiitti hyvistä nauruista

    Päivi*

    VastaaPoista
  3. HAHAAA JA SÄ TIEDÄT TASAN TARKKAAN, MITÄ MÄ OLEN TÄSTÄ MIELTÄ! GEEEEEEILL!!

    -m

    VastaaPoista
  4. Aaaaawww.. ihania ootte :) Kiitos piristävistä kommenteista!

    VastaaPoista
  5. Hah, joo ihan hyviä :) Näitä kyllä aina sattuu.. Itsekin muistan yhden tapauksen USAssa, kun selitin kiikkupolttista, että siinä heitetään "ball", niin ne kuuli "bowl"... Tuli siinäkin heille naurut, et mitenniin kulholla heitetään lapsia :P

    VastaaPoista