perjantai 2. heinäkuuta 2010

Moments of life in Paris

Tajusin juuri, että milläs minä nyt ilahdutan kaikkia ystäviä palatessani, jos tänne latelen kaikki kuvat ja jutut?! No mutta ei kai hätä ole tämän näköinen, sitten vaan kerrotaan vielä vähän lisää ja vähän lisää kuvia. Tässä kuitenkin parin kuvan verran tunnelmia Pariisista.



Matkalla lentokentälle oli myös tällainen tuskaisen komea poika, joka kantoi ihanasti kukkaa ja oli varmaan menossa jotain tyttöä vastaan. Olin ihan rakastunut. Mietin josko se sittenkin kääntyisi jollain hetkellä ja tajuaisi, että muahan se olikin tulossa tapaamaan!



Ai mitenniin olemme jalkapallohullua kansaa me saksalaiset? (huom. ME saksalaiset niin pitkään kun olemme voitolla)



Bonjour Paris! Joka aamu, kaunis aamu. Rakastan aamulla avata ikkunat, kurkistaa ulos ja kailottaa unisella äänelläni hyvää huomenta Pariisi :)

Seuraavat päivät sisälsi paljon kävelyä (eli hiertymiä jalkoihin), kuumuutta (noin 30 astetta päivät yöt), salsaklubia, puistoja ja piknikejä. Vallan ihanaa kaikki siihen asti kun kotiinpaluu piti maanantaina illalla koittaa.



Screw you easyJet. Tämä ja paljon muita huutoja kuului aulassa niin railakkaasti, että poliisit saapuivat paikalle. Syynä se, että easyJet perui kaikki lentonsa tuolta illalta. Ja ei puhettakaan, että tästä olisi infottu etukäteen - tai edes kentällä. Vielä tähän päiväänkään mennessä en tiedä syytä miksi. Ja mitä tarinoita kuulin, on kyseinen yhtiö todennäköisempi ryssimään lentonsa, kuin onnistumaan niiden kanssa.

No, sain varattua uuden lennon keskiviikkoillalle, eli edessä oli pari lisäpäivää Pariisissa. Jos ei oteta huomioon tuota paluun (lentääköhän keskiviikkonakaan) aiheuttamaa stressiä, ei olossani tietysti ollut mitään valittamista ;)



Ajattelin nousta ylös Arc de Triumphiin katselemaan maisemia (280 porrasta) JA päätin sitten kävellä kotoa sinne. Matka noin 5km. Ja alle olin jo kävellyt koko päivän kaupungilla. Vallan fiksu likka! Jalat oli tuon kaaren alla sellaisella makaroonikaarella, että tyydyin ottamaan katutasosta parit kuvat.



Ja lähtöpäivänä vielä hyytävää meininkiä Catacombes-luolastossa. Kuka tiesi, että Pariisin alla on aivan oma, kuolemaa henkivä verkosto sotien ajalta?

Nälkähän tälle pallerolle ei tälläkään reissulla päässyt iskemään. Söin herkullisinta pizzaa mitä ikinä! Paitsi tietysti mustat oliivit piti jättää syömättä, yök. Huomaa hyvin loogisesti jo irti leikattu ja nautittu ensimmäinen pala :)



Ranskalaiset boulangerie-leivonnaiset päihittää saksalaiset (jotka nekin jo päihittää suomalaiset) mennen tullen! Ai SLURPS millaista raparperipiirakkaa tässäkin ice latten seurana mussuttelin! Voisiko joku laittaa mut Suomessa sitten isosti kaikkeen mussuttelukieltoon? Pliis..



Merci Paris, á la prochaine fois! Tu me manques déjà..

2 kommenttia:

  1. So nice to see your pictures ! So you finally could see the Catacombes :)
    Bisou bisou

    VastaaPoista
  2. Ouais, les catacombes ils sont incroyable! C'etait trés noir, froid et "creepy" là. Et je suis sur que j'ai effrayee quelque touriste, parce que j'ai marche dans une vivier et criee comme j'avais un mort vu :)

    Plein de bisous a Berlin trés chaud!

    VastaaPoista