sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

+37

No nyt on lämmin. Eilen lämpömittari näytti +37 eikä tämä päivä paljon eilisen rinnalla kalpene. Viikonloppuun olin epäonnistuneesti buukannut joogafestareille menon, joka lämpötilan huomioon ottaen oli aikamoinen vikatikki. Ryhmäjooga pellolla ei napannut, tunnelma siellä sen sijaan olin hauskan hippi ja päädyinkin nakuna uimaan. En ole ihan varma kannattiko tuota kirjoittaa. Todennäköisesti ei kannattanut. Sanotaanko syyksi tosiaan tuo +37 astetta, olo kuin pihvillä grillissä, bikinien sijaitseminen kotona ja yhtäkkiä eteen ilmestyvä nudistiranta. Onpahan nyt tuokin koettu. Koetin olla tosi tosi cool, niin kuin lilluisin järvessä muiden nakujen ihmisten kanssa harva se päivä, mutta ripeä vaatteiden päälle kiskominen ja paikalta nopsaan poistuminen ehkä paljasti ensikertalaisuuteni :)







Hippeilystä siirryin ripeästi suoraan keskustaan seuraamaan huikeaa Saksan peliä, jossa Argentiinalla ei ollut MITÄÄN SAUMAA! Me saksalaiset vaan ollaan niin rautaa ja sanokaa mun sanoneen, näistä kisoista poistutaan kirkkaimmat pokaalit otsassa. Mitalit. Kaulassa. Kourassa pokaalit.

Apua tämä kuumuus pehmittää tosiaan pään.. Iloista että toimistossamme ei ole sen kummempaa ilmastointia kuin että ikkunat isosti auki. Voitte arvata paljonko töitä saa aikaan kun hiki valuu sormien välistä näppäimistölle ja on varmasti jo sähkötekninen riskitekijä.

Eilen illalla istuttiin työkaverin ja hänen pikkusiskon kanssa katselemassa vielä vähän lisää fudista kylmät oluet kourassa. Illalla kymmenen aikaan lämpötila alkoi jo olla ihan siedettävä. Tänään pyöräilin aamulla 20 minuutin (ikuisuudelta tuntuvan) matkan Weissenseelle, harvoja paikkoja Berliinissä missä pääsee uimaan. Puistossa jouduin vaihtamaan paikkaa tuskaisen monta kertaa ympäri pikkuruista järveä.

1. Uimaan mennessä huomaan rannan olevan täynnä lasinsiruja
2. Viereen rantautuva perhe, jonka isä tulee kysymään multa voisinko kääntyä. Käännyn mahaltani istumaan, kertoakseni, etten oikein puhu hyvin saksaa, kun hän jo toteaa kauempana katseleville pojilleen, että "jaa, ich habe gesagt.. LECKER!"
3. ja 4. Itäeurooppalaiset äijät tulee potkimaan jalkapalloa totaalisen välittämättä siitä, että minä sijaitsen kutakuinkin pallon reitillä.

Loppujenlopuksi löysin ihanan rannan jossa oli paljon musaa, jätskikioski, tanssikoulun järjestämät street-tanssikisat (tanssijapolot!) ja pääsi turvallisesti uimaan. Tällä kertaa bikineissä :) Ja oi kuinka kansainvälinen olikaan minun rantsuun mukaan ottamani lukemisarsenaali.



Nyt mietin onko tässä kuumuudessa edes terveellistä rueta imuroimaan. Ehkä kaadaan vaan lasiin limpparia, heittää kylmän, märän pyyhkeen harteille ja kaadun sohvalle katselemaan pian alkavaa leffaa. Siivota voi sitten kun kostea rätti tarkoittaa pölyjen pyyhkimistä, eikä välttämätöntä itsensä vilentämistä.

2 kommenttia:

  1. Uuh, hot hot täälläkin. Voin valehtematta sanoa, etten ole koskaan Joensuussa kokenu niin kuumaa ilmaa, kun tänään töistä lähtiessä. Vähän niin kuin Bulgariassa, mutta ilman sitä kosteutta. En kyllä tiedä tarkkaa lämpötilaa, koska oma lämpömittari näytti +45c, ei suinkaan suoraan auringonpaisteessa... :D

    Puh.

    VastaaPoista
  2. Nähdään pian muru. Voitko tilata vähän hot joogaa alemman lämpötilan kuitenkin? ;) Ja kyllä tätä luetaan!

    Ellu

    VastaaPoista