maanantai 19. heinäkuuta 2010

Berliini 72 h

Kaupunkiin saapui perjantaina erityisen rakas porukka. Äiti ja sisko. Minuuttikello tikuttamaan, meillä on 72 tuntia aikaa ja koettavana koko Berliini!

Perjantaina lämpötila huiteli jossain lähellä 35 astetta, mutta siitä huolimatta saimme illan aikana käytyä tutustumassa Alexanderplatziin, josta otimme metron keskustaan. Pikainen kävely Unter den Lindenillä, Brandenburgin portti, Holocaustin muistomerkki ja kävely Potsdamer platzille, jossa kävimme syömässä varsin maistuvaa italialaista varsin kohtuuhintaisessa Vapianossa.



Lauantaina tämä berliiniläinen "heräsi" taas hikisenä pyörityn yön jälkeen silmät ristissä ja hihkui sisäisesti innosta, kun ulkona satoi vettä! Ulkoisesti hihkuminen ilmeni naisen raahautumisella parvekkeelle, levittämällä kädet ja seisomalla onnellisena siellä sateessa. Viilensi :)

Vieraat kömpivät hyvin ILMASTOIDUSSA hotellihuoneessa nukutun yön jälkeen tänne aamupalalle ja olimmekin jo valmiita suunnistamaan Kurfürstendammille, shoppailua alennusmyynneissa ja KaDeWe - jossa lähinnä syvällinen tutustuminen suklaaosastoon. Tehopäikkärit ja syömään hieman myöhästynyttä äitienpäiväillallista Poojaan. Äiti maistoi ensimmäistä kertaa ikinä intialaista ja tykästyi kovasti. Naperokin sain jälkkäripaukkuuuuuu ja napa paukkuuuuu ja tää piilotteli ruokaa ja lystiä oli.



Illalla tutustuimme vielä yllättävällä innolla Muurimuseoon ja Berliinin ristiriitaiseen, mielenkiintoiseen ja suurilta osin täysin käsittämättömään historiaan. Luentoja saa nyt jokainen näiltä leideiltä jos kiinnostaa :)

Sunnuntaina pyörimme Mauerparkissa, söimme frozen jugurttia "hernekeitolla", ajoimme ratikoilla, kävimme syömässä aasialaista ruokaa (taas äitiä vietiin tuntemattomiin makumaailmoihin) ja vielä illalla menimme porukalla katsomaan tuon surffileffan 3D:nä. Ai niin, 3D:nä ja IMAX:ina joltain maailman suurimmalta screeniltä. Jenkeissä runsaasti jo kolmiuloitteiseen leffamaailmaan tutustunut siskoni oli pudota penkiltä, sen verran kuulema oli vaikuttava leffaelämys. Saan kuulema varautua hieman pettymään jos Joensuussa lähden 3D:tä katsomaan :) Miten me Elinan kanssa ei osattu yhtään ihmetellä tuota tekniikkaa ja valkokankaan kokoa.. olisiko huomion vienyt jotkut surffarit tai jotain..



Myös kauhean reippaasti osattiin tilata pienet jälkkärit, koska aasialinen ruokahan tunnetusti on tosi kevyttä :) Tänään aamulla ahkerat naiset kävivät vielä tutustumassa eläintarhaan ennen suuntaamista lentokentälle. Tämä apina taapersi aloittamaan viimeistä kokonaista työviikkoa ja lähetti vaan terveiset ihanille paviaaneille apinataloon.

Tässä siis 72 tunnin perhesetti Berliiniä.

Turistiopas kiittää viimeisiä vieraita ja valmistautuu enemmän tai vähemmän itkemään tämän viimeisen viikon Berliinissä. Voitteko muka uskoa, että kolme kuukautta on pian ohi? En minä ainakaan.

5 kommenttia:

  1. Juustokakkuuuu ja jälkkäripaukkuuuu ja pulloa paidan alle :) Täytyy huomauttaa, että jälkiruoista tuo terveellisimmän näköinen oli minun. :P (Onneksi kuvasta ei oiken saa selvää siitä, minkä kokoisia annokset olivat...) Aivan mahtava viikonloppu oli, iso kiitos matkaoppaalle! Siskoa olisi kyllä kiva nähdä useamminkin <3

    VastaaPoista
  2. Mua alko itkettää jo nyt!

    VastaaPoista
  3. No mun mielestä kans noi annokset näyttää tuossa kuvassa jotenkin kohtuullisen kokoisilta!! Ehkä ihan hyvä niin :)

    Parin viikon päästä nähdään taas jo <3 Tää olis ihan hyvä väli näkemisille!

    Krista sun empatia on ihailtavaa :) :)

    VastaaPoista
  4. Mutta miten herr myyjämies from the lähimarket,unohdin jo hänen nimensä. :( Ja liikkuiko Poojan pojan lanteet yhtä liukkaasti kuin silloin toukokuussa? :D

    "noetikinäarvaakuka"

    VastaaPoista
  5. Oi en ole Herr Müller(?)iä nähnyt hetkeen! Liekö kesälomalla Herr. Poojan poika on jo lähes mun paras kaveri. Mietin just eilen, että se on kyllä nähny miusta jo hyvin kaikki puolet: laittautuneena lähdössä ulos, unisena aamulla taapertamassa kauppaan, lenkiltä raahautumassa hikisenä tai töistä tulossa nuutuneena :) Ja lantio heiluu enemmän ku meillä yhteensä :)

    VastaaPoista